Helpt een polsbrace bij Carpaal Tunnel Syndroom?

helpt een polsbrace bij Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)?

Een polsbrace kan een effectieve aanvullende behandeling zijn bij het omgaan met Carpaal Tunnel Syndroom (CTS). CTS ontstaat door compressie van de mediane zenuw in de pols, wat symptomen zoals pijn, tintelingen en gevoelloosheid in de hand en vingers veroorzaakt.

ondersteuning en stabiliteit: Een polsbrace biedt externe ondersteuning aan het polsgewricht en helpt het in een neutrale positie te houden. Dit vermindert de druk op de mediane zenuw, waardoor de symptomen van CTS kunnen afnemen.

vooral ‘s nachts dragen: In veel gevallen wordt aangeraden de polsbrace vooral ‘s nachts te dragen. Tijdens de slaap kan de brace helpen om de hand en pols in een comfortabele positie te houden, waardoor de druk op de mediane zenuw wordt verminderd en de symptomen worden verlicht.

diagnose is cruciaal: Het is echter van cruciaal belang om een nauwkeurige diagnose te stellen. Symptomen van CTS kunnen vergelijkbaar zijn met die van andere aandoeningen, zoals cubitaal tunnelsyndroom. Het onderscheiden van de oorzaak van de symptomen is essentieel voor een effectieve behandeling.

professioneel advies: Het dragen van een polsbrace moet worden begeleid door professioneel advies. Een arts, orthopedisch specialist of fysiotherapeut kan de ernst van de aandoening beoordelen, de juiste diagnose stellen en adviseren over het type polsbrace dat het meest geschikt is voor de specifieke situatie van de patiënt.

andere behandelingsmogelijkheden: Naast het dragen van een polsbrace kunnen andere behandelingsmogelijkheden worden overwogen, zoals fysiotherapie, medicatie of in sommige gevallen chirurgie, afhankelijk van de ernst en de oorzaak van de symptomen.

Het is belangrijk dat het gebruik van een polsbrace bij CTS moet worden afgestemd aan jouw specifieke behoeften. Een medisch professional kan je adviseren hierover.

volg ons

makkelijk betalen