Hoe werkt een elleboogbrace?

Een elleboogbrace is een orthopedisch hulpmiddel dat is ontworpen om ondersteuning te bieden aan het ellebooggewricht. De werking van een elleboogbrace berust op verschillende principes die samenwerken om stabiliteit te bevorderen, spieren te beschermen en herstel te ondersteunen, met name bij elleboogblessures zoals tenniselleboog, golfelleboog of overbelasting. 

  • compressie: Een belangrijk kenmerk van elleboogbraces is het toepassen van compressie. Compressie betekent dat de brace stevige, gelijkmatige druk uitoefent op het ellebooggewricht. Dit helpt bij het verminderen van zwelling en bevordert de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en het versnellen van het genezingsproces. 
  • stabilisatie: Elleboogbraces bieden stabilisatie aan het ellebooggewricht door extra ondersteuning te bieden aan de ligamenten en spieren rondom de elleboog. Dit is vooral nuttig bij activiteiten waarbij de elleboog veel beweging ondergaat, zoals tijdens sporten of herhaalde bewegingen op het werk. 
  • bescherming van Spieren en Gewrichten: Door de stabiliserende werking helpen elleboogbraces bij het beschermen van spieren en gewrichten tegen overmatige belasting en stress. Dit is cruciaal bij activiteiten waar herhaalde bewegingen of plotselinge bewegingen stress op het ellebooggewricht kunnen uitoefenen, zoals bij tennis, golf of werkzaamheden waarbij herhaalde elleboogbewegingen nodig zijn. 
  • bevordering van Herstel: Elleboogbraces worden vaak ingezet als hulpmiddel bij het herstelproces na een elleboogblessure. Ze bieden ondersteuning aan het genezingsproces, verminderen de belasting op het gewricht en kunnen de revalidatie bevorderen door de juiste hoeveelheid druk en stabiliteit te bieden. 

Bij het gebruik van een elleboogbrace is het belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en, indien nodig, professioneel advies in te winnen. Een goede pasvorm en het juiste type brace voor de specifieke blessure spelen een cruciale rol in de effectiviteit van de elleboogbrace. 

volg ons

makkelijk betalen