Hoe werkt een handbrace?

hoe werkt een handbrace?

Een handbrace is ontworpen om ondersteuning te bieden aan de hand en pols, vaak bij klachten zoals carpaal tunnel syndroom, artritis, verstuikingen, tendinitis of na een blessure. De werking van een handbrace omvat verschillende belangrijke aspecten:

  • compressie: Een handbrace oefent compressie uit op de hand en pols. Dit helpt bij het verminderen van zwelling door de bloedcirculatie te bevorderen en ondersteunt het verminderen van ontstekingen, wat vooral nuttig is bij aandoeningen als tendinitis.
  • stabiliteit: Handbraces bieden stabiliteit aan de gewrichten en spieren in de hand en pols. Dit is van cruciaal belang bij verstuikingen, bijvoorbeeld, waar de brace het gebied immobiliseert en zo de genezing bevordert.
  • pijnverlichting: De compressie en stabiliteit die een handbrace biedt, dragen bij aan pijnverlichting. Dit is vooral relevant bij aandoeningen zoals artritis, waar de gewrichten pijnlijk kunnen zijn en extra ondersteuning nodig hebben.
  • blessurepreventie: Voor mensen die herstellen van een handblessure of die vaak herhalende handbewegingen maken, kan het dragen van een handbrace blessurepreventie bevorderen. Dit geldt met name voor activiteiten waarbij de handen veel belast worden, zoals bij herhaaldelijk typen of werken met handgereedschap.
  • ondersteuning bij specifieke aandoeningen: Handbraces zijn beschikbaar in verschillende modellen, waaronder polsbraces en duimbraces, die gericht zijn op specifieke gebieden van de hand. Bij carpaal tunnel syndroom kan bijvoorbeeld een polsbrace specifieke ondersteuning bieden aan het polsgewricht.

Het is belangrijk om bij het dragen van een handbrace de instructies van de fabrikant op te volgen en, indien nodig, professioneel advies in te winnen voor een juiste pasvorm en type brace op basis van individuele behoeften. Een goed gekozen handbrace kan een waardevol hulpmiddel zijn om handklachten te verlichten, blessures te voorkomen en de algehele functionaliteit van de hand te optimaliseren.

volg ons

makkelijk betalen