Voor welke handaandoeningen of verwondingen is een handbrace geschikt?

voor welke handaandoeningen of verwondingen is een handbrace geschikt?

Een handbrace is een veelzijdig hulpmiddel dat geschikt is voor verschillende handaandoeningen en verwondingen, waaronder:

  • Carpaal Tunnel Syndroom (CTS): Handbraces, met name polsbraces, zijn effectief bij het beheersen symptomen van CTS. Ze helpen bij het verminderen van druk op de mediane zenuw, wat de pijn, tintelingen en gevoelloosheid in de hand kan verlichten.
  • artritis: Bij artritis, een aandoening die ontsteking van de gewrichten veroorzaakt, biedt een handbrace compressie en stabiliteit. Dit kan pijn verminderen en ondersteuning bieden aan de aangetaste gewrichten.
  • verstuikingen en tendinitis: Voor mensen die te maken hebben met verstuikingen of tendinitis in de hand, biedt een handbrace ondersteuning door compressie en immobilisatie. Dit bevordert het genezingsproces en helpt herhaling van blessures te voorkomen.
  • blessurepreventie: Handbraces kunnen preventief worden gebruikt, met name bij activiteiten waar herhaalde handbewegingen veel voorkomen, zoals typen of handmatig werk. Ze verminderen de belasting op de handgewrichten en spieren, wat het risico op blessures verkleint.
  • postoperatieve ondersteuning: Na handchirurgie biedt een handbrace ondersteuning tijdens het genezingsproces. Het helpt bij het immobiliseren van de hand en voorkomt ongewenste bewegingen die schadelijk kunnen zijn tijdens de herstelperiode.

De keuze van de juiste handbrace hangt af van de aard en ernst van de aandoening. Polsbraces richten zich specifiek op het polsgewricht, terwijl duimbraces gericht zijn op de duim. Het is altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen om de meest geschikte handbrace te kiezen op basis van de specifieke behoeften en diagnose van de gebruiker. Een goed gekozen handbrace kan aanzienlijke verlichting bieden en de algehele functionaliteit van de hand verbeteren.

volg ons

makkelijk betalen