Gezamenlijk welzijn: de voordelen van hyaluronzuur

Naarmate de jaren verstrijken, heeft het lichaam de neiging ouder te worden, wat op verschillende gebieden pijn veroorzaakt. Om deze reden is het belangrijk om te begrijpen hoe u het welzijn van botten en gewrichten kunt herstellen, zodat zelfs de eenvoudigste klusjes geen probleem worden. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat hyaluronzuur een heel positief effect kan hebben, talloze voordelen biedt en de gezondheid van de gewrichten herstelt. Om te begrijpen waar we het over hebben, moeten we het aandachtig bestuderen en proberen te begrijpen op welke manieren het echt van pas kan komen voor het welzijn van de gewrichten.

wat is het en waar is hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een polysacharide, een molecuul dat door ons lichaam wordt geproduceerd en aanwezig is in bindweefsels. Deze stof is meer geconcentreerd in de dermis, dat wil zeggen in de diepste laag van de huid, maar kan ook in goede hoeveelheden in de gewrichten worden aangetroffen. Een van de meest gewaardeerde eigenschappen van hyaluronzuur is het gemak waarmee het watermoleculen aan elkaar kan binden , waardoor de hydratatie wordt bevorderd , de huid een gezond en fris uiterlijk krijgt en de gewrichten een grotere weerstand krijgen.

hyaluronzuur en eigenschappen voor welzijn gewrichten

Naast de bekende eigenschappen voor de huid, omdat deze watermoleculen kan opnemen, is hyaluronzuur ook zeer effectief voor de gewrichten. Het werkt als een mechanische schokdemper en als smeermiddel en helpt zo weefselbeschadiging te voorkomen, vaak als gevolg van fysieke stress. Wanneer het onderhevig is aan frequente ontstekingen, wordt de structuur van hyaluronzuur aangetast, waardoor zowel de structurele kenmerken als de smerende en voedende functionaliteit verloren gaan.

Gewrichten zijn van fundamenteel belang in ons lichaam omdat ze de botten met elkaar verbonden houden en zo een normale mobiliteit en de juiste ondersteuning garanderen. Aan de oppervlakte zijn de gewrichten bedekt met kraakbeen dat als kussen fungeert en eventuele slagen opvangt. Om zijn rol goed te kunnen vervullen, moet kraakbeen regelmatig worden gevoed via gewrichtsvloeistof, een stroperige substantie die grotendeels uit hyaluronzuur bestaat. Hyaluronzuur zorgt er niet alleen voor dat het kraakbeen wordt gesmeerd, maar zorgt er ook voor dat u gewrichtswrijving vermijdt, omdat dit probleem na verloop van tijd ernstige ontstekingen en aanhoudende pijn kan veroorzaken.

supplement hyaluronzuur voor het welzijn van de gewrichten

Hyaluronzuur is, zoals we ruimschoots hebben uitgelegd, al in ons lichaam aanwezig. Maar het probleem is dat naarmate we ouder worden de productie van deze stof afneemt. Meer dan de helft van de bevolking boven de 60 lijdt aan artrose of gewrichtsproblemen. Het gevolg van deze pathologie is het verlies van smering van het kraakbeen dat geleidelijk dunner wordt en wordt vervangen door botweefsel, waardoor de dagelijkse bewegingen aanzienlijk worden beperkt .

De eerste stap om dit probleem te voorkomen is het hebben van een gezonde levensstijl, dat wil zeggen dagelijks matig bewegen en goede voeding hebben. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega 3, zoals vis, noten en olijfolie, zijn perfecte bondgenoten omdat ze als natuurlijke ontstekingsremmend worden beschouwd, terwijl het ideaal zou zijn om de inname van gefrituurd voedsel te vermijden of te minimaliseren.

Ouderen zijn echter niet de enigen die vatbaar zijn voor gewrichtsproblemen. Bijvoorbeeld degenen die intensieve lichamelijke activiteit beoefenen die hun lichaam enorm overbelasten, of mensen die te zwaar zijn omdat vetweefsel de circulatie van ontstekingsstoffen bevordert. Om deze reden kan het , naast het hebben van een gezonde levensstijlhet beoefenen van fysieke activiteit en het volgen van een uitgebalanceerd dieet, nuttig zijn om hyaluronzuur aan te vullen door de inname van voedingssupplementen om grotere voordelen te hebben.

Supplementen in tabletten op basis van hyaluronzuur helpen de gewrichten te smeren, beschermen ze tegen verschillende dagelijkse spanningen en vervullen voedings- en ontstekingsremmende functies. In combinatie met supplementen op basis van Glucosamine helpt het de eerste gewrichtspijn te verlichten, vooral voor degenen die intensieve lichamelijke activiteit beoefenen, terwijl supplementen op basis van vitamines worden aanbevolen vanwege hun sterke ontstekingsremmende kracht. De synergetische werking van de stoffen is daarom belangrijk voor het welzijn van de gewrichten.

infiltratie van hyaluronzuur

Gezien de talrijke eigenschappen van deze stof en het welzijn dat het aan de gewrichten kan brengen, wordt dit polysacharide vaak gebruikt om de symptomen van degeneratieve gewrichtsziekten te verlichten en tijdens ontstekingsremmende behandelingen door middel van specifieke infiltraties. In dergelijke gevallen wordt hyaluronzuur op plaatselijk niveau gebruikt en werkt het rechtstreeks op de gewrichten die vooral worden getroffen door pijn en ontstekingen.

volg ons

makkelijk betalen