artrose / slijtage pols

Artrose in de pols kan leiden tot pijn en beperkte beweging. Dit artikel bespreekt de oorzaken, symptomen en behandelingsmogelijkheden, waaronder fysiotherapie, koude behandeling, hyaluronzuur en injecties.

artrose en slijtage pols

 • aanhoudende polspijn
 • stijfheid
 • zwelling en ontsteking
 • verminderde gripkracht

symptomen

 • Aanhoudende polspijn: Artrose kan resulteren in constante pijn in de pols, vooral tijdens beweging.
 • Stijfheid: De pols kan stijf aanvoelen, wat de mobiliteit beperkt.
 • Zwelling en ontsteking: Een gezwollen gewrichten is een van de eerste symptomen.
 • Verminderde gripkracht: Artrose kan leiden tot zwakte en een afname van de gripkracht in de hand.

 

Artrose in de pols is een degeneratieve gewrichtsaandoening die pijn, stijfheid en beperkte beweeglijkheid kan veroorzaken. Het treedt op wanneer het kraakbeen in het polsgewricht verslechtert en niet langer als schokdemper fungeert. Hoewel artrose meestal wordt geassocieerd met ouderdom, kan het ook optreden als gevolg van letsel, overmatig gebruik of andere gezondheidsproblemen.

 

oorzaken

Artrose in de pols, vaak het gevolg van slijtage, kan aanzienlijk ongemak veroorzaken en wordt typisch veroorzaakt door de volgende factoren:

 • Natuurlijke veroudering: Met de leeftijd kan het kraakbeen in de polsgewrichten afbreken, wat leidt tot artrose.
 • Chronische overbelasting: Regelmatige en intensieve belasting van de pols door repetitieve bewegingen bij bepaalde beroepen of sporten kan de ontwikkeling van artrose versnellen.
 • Vorig letsel: Letsels zoals breuken, dislocaties of ernstige verstuikingen van de pols kunnen jaren later tot artrose leiden.
 • Genetische aanleg: Erfelijke factoren kunnen een rol spelen in de gevoeligheid voor artrose, waardoor sommige mensen meer risico lopen dan anderen.

Deze factoren dragen bij aan de slijtage van het polsgewricht, wat pijn, stijfheid en verminderde beweeglijkheid kan veroorzaken.

behandelingsopties

Pols brace: Een polsbrace biedt stabiliteit en ondersteuning aan het aangetaste gewricht. Door de pols te stabiliseren, vermindert de pijn, waardoor dagelijkse activiteiten makkelijker worden. Overleg met onze zorgspecialisten voor advies over het juiste gebruik van een polsbrace, afgestemd op jouw behoeften en de ernst van de artrose.

Fysiotherapie: Fysiotherapie kan een effectieve benadering zijn om de symptomen van artrose in de pols te verminderen. Een fysiotherapeut kan oefeningen aanbevelen om de spieren rond de pols te versterken en de beweeglijkheid te verbeteren. Dit kan helpen de pijn te verminderen en de functionaliteit te behouden.

Koude behandeling: Koude behandeling met ijskompressen kan zwelling verminderen en verlichting bieden van de pijnklachten.

Hyaluronzuur supplementen: Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die betrokken is bij gewrichtssmering. Het innemen van hyaluronzuur supplementen kan de gewrichtssmering verbeteren en de pijn in de pols verminderen.

Injecties: Bij ernstige symptomen kan een arts overwegen om injecties met corticosteroïden of hyaluronzuur rechtstreeks in het polsgewricht toe te dienen. Deze injecties verminderen ontsteking en pijnklachten.

PEMF-therapie (Pulsed Electro Magnetic Field): PEMF-therapie kan helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn. Het stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam

Het is cruciaal om een medische professional te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en een behandelplan op maat. Hoewel artrose van de pols niet volledig kan worden genezen, kunnen de juiste behandelingen helpen om de symptomen te beheersen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

afspraak maken voor een persoonlijk consult

Bij Embracing Sports willen we je niet alleen voorzien van hoogwaardige medisch hulpmiddel maar we streven er ook naar om je te helpen de juiste keuzes te maken voor een snel herstel. We moedigen je aan om contact met ons op te nemen en een afspraak te maken, zodat onze zorgprofessionals je persoonlijk kan adviseren. Samen kunnen we een oplossing vinden om jouw herstelproces te optimaliseren. Je gezondheid en welzijn staan bij ons voorop, en we staan klaar om je te ondersteunen op weg naar je gewenste levensstijl en een pijnvrij leven.

volg ons

makkelijk betalen