Hoe werkt een polsbrace?

hoe werkt een polsbrace?

Een polsbrace is ontworpen om ondersteuning te bieden aan het polsgewricht door stabiliteit en compressie te leveren. Hier is hoe het functioneert:

stabiliteit: Een polsbrace biedt externe stabiliteit aan het polsgewricht door de bewegingsvrijheid te beperken. Dit is vooral waardevol bij verstuikingen, tendinitis of na een blessure, waar het belangrijk is om ongewenste bewegingen te vermijden en het gewricht te stabiliseren.

compressie: Compressie is een cruciaal kenmerk van een polsbrace. Door zachte druk op het polsgewricht uit te oefenen, verbetert de brace de bloedcirculatie en helpt bij het verminderen van zwelling en ontsteking, wat bijdraagt aan pijnverlichting.

ondersteuning bij Carpaal Tunnel Syndroom (CTS): Bij CTS kan een polsbrace specifieke ondersteuning bieden. Door de pols in een neutrale positie te houden, vermindert de brace de druk op de mediane zenuw, wat symptomen zoals pijn, tintelingen en gevoelloosheid kan verminderen.

herstel na verstuikingen: Bij polsverstuikingen helpt een polsbrace bij het bevorderen van herstel. De brace biedt stabiliteit, voorkomt overmatige bewegingen en ondersteunt het genezingsproces, waardoor de kans op herhaalde blessures afneemt.

preventie van overbelasting: Voor mensen die herhaaldelijke handbewegingen maken in werk of sport, kan het dragen van een polsbrace overbelasting en tendinitis voorkomen. De brace biedt bescherming tegen herhaalde stress op de pols.

aanpassingsvermogen aan activiteiten: Polsbraces zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, waaronder spalkbraces voor maximale immobilisatie en lichtere compressiebraces voor dagelijks gebruik. Het type brace hangt af van de aard van de aandoening en individuele behoeften.

Een polsbrace is effectief bij diverse polsgerelateerde aandoeningen en blessures. Het juiste gebruik van een polsbrace moet echter worden begeleid door professioneel advies, vooral als het gaat om specifieke medische aandoeningen. Een fysiotherapeut of orthopedisch specialist kan helpen bij het kiezen van de juiste brace en het optimaliseren van het gebruik ervan voor de specifieke situatie van de gebruiker.

volg ons

makkelijk betalen