duimklachten

Ben je op zoek naar een oplossing voor duimklachten? In dit artikel beantwoorden we al je vragen over pijn aan de duim. We bespreken oorzaken, symptomen en behandelmethoden om van je duimklachten af te komen.

persoonlijk consult aanvragen

symptomen van duimklachten

  • Pijn treedt vooral op bij het bewegen of belasten van de duim.
  • Stijfheid komt vaak voor in de ochtend of na een periode van inactiviteit.
  • Zwelling ontstaat rond het gewricht van de duim.
  • Gripkracht vermindert, waardoor het moeilijk is om voorwerpen vast te pakken.
  • Bewegingsbeperking maakt het lastig om de duim volledig te bewegen.
Ervaar je duimklachten zoals pijn, stijfheid, zwelling, verminderde gripkracht of bewegingsbeperking? Neem contact met ons op voor een persoonlijk consult. Onze zorgprofessionals staan klaar om je te helpen en een passende behandeling te vinden.

Ben je op zoek naar een oplossing voor duimklachten? In dit artikel beantwoorden we al je vragen over pijn aan de duim. We bespreken oorzaken, symptomen en behandelmethoden om van je duimklachten af te komen.

Artrose duim
Artritis duim
Skiduim

afspraak maken voor een persoonlijk consult

Bij Embracing Sports willen we je niet alleen voorzien van hoogwaardige medisch hulpmiddel maar we streven er ook naar om je te helpen de juiste keuzes te maken voor een snel herstel. We moedigen je aan om contact met ons op te nemen en een afspraak te maken, zodat onze zorgprofessionals je persoonlijk kan adviseren. Samen kunnen we een oplossing vinden om jouw herstelproces te optimaliseren. Je gezondheid en welzijn staan bij ons voorop, en we staan klaar om je te ondersteunen op weg naar je gewenste levensstijl en een pijnvrij leven.

veelgestelde vragen over duimklachten

Veelvoorkomende duimklachten zijn:

  • Duimartrose
  • De Quervain’s tenosynovitis
  • Trigger duim
  • Skiduim

Ja, het dragen van een brace kan helpen bij duimklachten. Ook biedt het dragen van een duimbrace verschillende voordelen. Een duimbrace stabiliseert en ondersteunt de duim, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van het herstel bij duimklachten. Bij EmbracingSports helpen we u graag bij het vinden van de juiste duimbrace voor uw specifieke behoeften.

De duur van het dragen van een duimbrace varieert afhankelijk van de ernst van de blessure en de aanbevelingen van uw arts. Over het algemeen wordt de brace gedragen tijdens activiteiten die de duim belasten of gedurende de herstelperiode na een blessure. Volg de instructies van uw medische professional nauwkeurig op.

Ja, indien dat vanuit de behandeling gewenst is, kunt u gewoon uw brace dragen tijdens het slapen. Let er echter wel op dat u de banden iets losser zet. Zo bent u er zeker van dat er geen bloedvaten worden afgekneld tijdens uw nachtrust.

Bij duimklachten worden vaak braces zoals duimspalken, pols-duimbraces en duimorthesen aangeboden. Deze braces bieden ondersteuning en stabiliteit aan het duimgewricht, waardoor ze kunnen helpen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van genezing. Zoals verschillende braces van BraceID.

volg ons

makkelijk betalen